skip to Main Content

Kielentarkistus

Olisiko tekstisi sujuvuutta syytä parantaa? Tuntuvatko tekstin virkerakenteet monimutkaisilta? Kielentarkistuksessa paneudun tekstin kieliopillisuuden lisäksi sujuvuuden ja luettavuuden parantamiseen. Voimme sopia myös terminologian yhtenäisyystarkistuksesta.

Kielentarkistusta kaipaavan tekstin ongelmina voivat olla muun muassa liian pitkät virkkeet, outo sanajärjestys tai lauseenvastikkeiden liiallinen tai virheellinen käyttö. Nämä puolestaan saattavat johtua esimerkiksi vieraan kielen vaikutuksesta, jos lähteenä on käytetty vieraskielisiä julkaisuja tai työkielenäsi on vaikkapa englanti.

Suosittelen kielentarkistusta myös siinä tapauksessa, jos äidinkielesi on muu kuin suomi tai sinulla on lukihäiriö.

Tekstin muotoilu

Kaipaatko apua tekstin muotoiluun ja asetteluun liittyvissä asioissa vai haluaisitko uusia ideoita tekstin rakenteeseen? Voimme yhdessä pohtia, miten tekstin rakennetta voidaan parantaa.

Autan mielelläni myös Word-asiakirjan perusasettelujen teossa, kuten sivunumeroiden lisäämisessä sekä otsikoiden ja sisällysluettelon muotoilussa.

Käytän korjauksessa Wordin Jäljitä muutokset -toimintoa sekä kommentteja. Alla olevasta kuvasta ilmenee, miltä korjausmerkinnät näyttävät. (Voit klikata kuvaa suuremmaksi.)

Back To Top